Nieuwsberichten

Onze ouders worden minimaal één keer per maand geïnformeerd  via een nieuwsbrief. Ouders en medewerkers van onze school ontvangen deze automatisch via social schools, ons communicatieplatform. 
Nog geen social schools account? Vraag dan aan de school een code waarmee u een account kunt aanmaken.Nieuw Thema unit 1-2

9 feb 22

Volgende week starten we in unit 1-2 met het thema: Dieren in de dierentuin.

Opening Nationale Voorleesdagen 2022

Op woensdag 26 januari mocht unit 1 t/m 4 gezellig in pyjama naar school. Heerlijk in de klas met een dekentje en knuffel genieten van een prachtig prentenboek! We hebben het boek "Maar eerst ving ik een monster" van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer voorgelezen. Dit boek staat centraal in de campagne. Voorlezen is de leukste en beste manier om kinderen te helpen bij het ontwikkelen van hun taalgevoel en woordenschat.

Kerstontbijt

15 dec 2021
De kerstviering stond voor gisteren (23 december 2021) op de kalender maar omdat er onduidelijk heerste over een vervroegde kerstvakantie hebben we de kerstviering naar voren gehaald. We hebben gekozen voor een gezellig kerstontbijt op woensdagochtend 15 december met als thema glitter & glamour. De kinderen namen hun eigen versierde doosje gevuld met een lekker kerstontbijtje mee naar school. Natuurlijk is er gezongen en zijn er spelletjes gespeeld. Ook was er bij de kleuters een spetterende kerstdisco en in sommigen groepen zelfs een kerstmodeshow!

Kerstkaarten actie 

16 dec 2021
De tijd rondom kerst is voor veel ouderen een extra moeilijke periode. Daarom organiseerde het Ouderenfonds weer De Grote Kerstkaartenactie 2021. De leerlingen van IKC MMiXX hebben hier aan meegedaan. De kinderen hebben de kerstkaarten zelfgemaakt of ingekleurd met een lieve boodschap van de kinderen. Ze zijn bezorgd bij ouderen in Leidschendam.


Schoolontbijt

4 nov 2021 
Wij vinden ontbijten belangrijk. Daarom doen wij weer mee met de landelijke ontbijtweek. Op donderdag 4 november ontbijten de kinderen samen met de leerkracht gezond en gezellig in de klas. Wij willen het belang van gezond ontbijten onder de aandacht brengen met als missie een gezond ontbijt, elke dag en voor ieder kind. Wilt u uw kind deze dag een plastic/papieren bordje, bestek, beker en bakje meegeven? Wat staat er dit jaar op tafel? De kinderen krijgen onder andere volkorenkrentenbollen en sneetjes volkorenbrood. Als beleg kaas, jam, appelstoop of bosvruchten confiture

Schoolfruit 

31 okt 2021
Ook dit jaar doet onze school weer mee met het gratis EU schoolfruit programma. Van 15 november 2021 t/m de week van 22 april 2022 ontvangen de kinderen 3x per week fruit. Met het faciliteren van gezonde voeding dragen wij bij aan onze missie om gezonde voeding op school voor iedereen bereikbaar te maken. In de volgende Nieuwsflitzzz vertellen wij u meer over de dagen dat wij fruit uitdelen. Het schoolfruit vervangt niet het 10-uurtje.

Kinderboekenweek

15 okt 2021
Woensdag 6 oktober werd de Kinderboekenweek op feestelijke wijze geopend! Zo werd er gezongen en was er het spel wie van de drie. De echte bakker en rechter werd door de kinderen al gauw gevonden! 

 

Kindcentrum MMiXX aan De Tol feestelijk geopend 

wo 15 sep 2021 Actueel

Leidschendam - Vandaag is het nieuwe gebouw van IKC MMiXX aan De Tol in Leidschendam officieel in gebruik genomen. 

In een verrassend lichte en ruime omgeving werken Basisschool De Wegwijzer en Partou kinderopvang nauw samen om kinderen van 0-12 jaar de best mogelijke, doorlopende ontwikkeling te kunnen bieden. Onderwijswethouder Juliette Bouw plantte als aandenken aan de opening een boom bij de entree.

Kindcentrum MMiXX heeft kinderopvang en basisonderwijs vergaand geïntegreerd, waardoor er vijf dagen per week opvang van 7.30-18.30 uur kan worden geboden. Dankzij de soepele overgang van opvang naar onderwijs kunnen kinderen zich optimaal ontwikkelen in een voor hen vertrouwde omgeving. Tussen de lokalen bevinden zich leerpleinen, waar kinderen na centrale instructie samenwerken aan de verwerking van hun leerstof. Om ontdekkend leren te stimuleren maakt MMiXX actief gebruik van coöperatieve werkvormen. 

Kindcentrum MMiXX heeft een omvangrijke groene buitenruimte. Naast de dagopvang ligt de eigen natuurlijke ontdektuin, met glijbaan en waterspeeltuin/zandbak en babyhoek. Het van hoogwaardig kunstgras voorziene plein voor de school biedt een keur aan klimtoestellen en speelmaterialen. De professionele gymzaal in het gebouw is compleet ingericht om ook bij slechter weer alle mogelijke vormen van sport en spel te faciliteren.