Nieuwsberichten

Onze ouders worden minimaal twee keer per maand geïnformeerd  via een nieuwsbrief. Ouders en medewerkers van onze school ontvangen deze automatisch via social schools, ons communicatieplatform. 
Nog geen social schools account? Vraag dan aan de school een code waarmee u een account kunt aanmaken. 
 


Schoolfruit 

September 2022
Ook dit jaar doet onze school weer mee met het gratis EU schoolfruit programma. Van september t/m april 2023 ontvangen de kinderen 3x per week fruit. Met het faciliteren van gezonde voeding dragen wij bij aan onze missie om gezonde voeding op school voor iedereen bereikbaar te maken. In de volgende Nieuwsflitzzz vertellen wij u meer over de dagen dat wij fruit uitdelen. Het schoolfruit vervangt niet het 10-uurtje.


In 10 minuten, 10 sporten ontdekken! 
September 2022

Leerlingen van groep 7 van IKC MIXX in Leidschendam hebben donderdag 22 september mee gedaan aan de 10@10 challenge tijdens de Nationale Sportweek. Sporters van TeamNL lieten de kinderen in 10 minuten, 10 verschillende sporten ontdekken. Wethouder sport, Astrid van Eekelen, sprak met de leerlingen over het belang van sporten en bewegen en activeerde de challenge in de klas.

Wethouder van Eekelen: “Sporten en bewegen is voor elke leeftijd belangrijk. Het houdt je fit en gezond! Het is wel belangrijk om een sport te kiezen waar je plezier aan beleeft. Er zijn binnen de gemeente veel mogelijkheden en dankzij de Sport en Cultuur kaart kunnen inwoners gratis ontdekken wat ze leuk vinden. Vooral doen dus!”

Inwoners kunnen ook gratis diverse sporten ontdekken door gebruik te maken van het platform de Sport en Cultuur kaart. Op het platform staat een overzicht van verschillende sportaanbieders in onze gemeente en welke lessen worden aangeboden. Aanmelden kan via www.sportencultuurkaart.net.


 

Kindcentrum MMiXX aan De Tol feestelijk geopend 

wo 15 sep 2021 Actueel

Leidschendam - Vandaag is het nieuwe gebouw van IKC MMiXX aan De Tol in Leidschendam officieel in gebruik genomen. 

In een verrassend lichte en ruime omgeving werken Basisschool De Wegwijzer en Partou kinderopvang nauw samen om kinderen van 0-12 jaar de best mogelijke, doorlopende ontwikkeling te kunnen bieden. Onderwijswethouder Juliette Bouw plantte als aandenken aan de opening een boom bij de entree.

Kindcentrum MMiXX heeft kinderopvang en basisonderwijs vergaand geïntegreerd, waardoor er vijf dagen per week opvang van 7.30-18.30 uur kan worden geboden. Dankzij de soepele overgang van opvang naar onderwijs kunnen kinderen zich optimaal ontwikkelen in een voor hen vertrouwde omgeving. Tussen de lokalen bevinden zich leerpleinen, waar kinderen na centrale instructie samenwerken aan de verwerking van hun leerstof. Om ontdekkend leren te stimuleren maakt MMiXX actief gebruik van coöperatieve werkvormen. 

Kindcentrum MMiXX heeft een omvangrijke groene buitenruimte. Naast de dagopvang ligt de eigen natuurlijke ontdektuin, met glijbaan en waterspeeltuin/zandbak en babyhoek. Het van hoogwaardig kunstgras voorziene plein voor de school biedt een keur aan klimtoestellen en speelmaterialen. De professionele gymzaal in het gebouw is compleet ingericht om ook bij slechter weer alle mogelijke vormen van sport en spel te faciliteren.