Oudervereniging

Wat doet de Oudervereniging (OV) van IKC MMiXX?

Hieronder een samenvatting van de activiteiten die de OV organiseert.

Sinterklaas
Tijdens de vergadering van de werkgroep wordt besproken hoe we de Sint laten arriveren op school. Als dit besproken is neemt de OV deze taak voor haar rekening. In overleg met de leerkrachten die in de werkgroep zitten, worden de cadeaus bepaald en besteld. Alle kinderen krijgen een leuk cadeau. Dit wordt door ons allemaal ingepakt en in zakken verdeeld. Ruim voor de landelijke intocht wordt de school versierd zodat de kinderen helemaal in de stemming komen. Ook organiseert de OV elk jaar speculaas pop versieren.

Kerst
Met de kerst wordt een kerstdiner georganiseerd. Er komen intekenlijsten te hangen aan de deuren van iedere klas waarop ouders kunnen aangeven wat ze aan eten willen maken voor het diner. Wij zorgen dan voor de placemats/tafellakens, glazen, borden, servetten en bestek. Wij proberen met kinderen kerststukjes te maken. Verder wordt er bedacht hoe we een leuke invulling kunnen geven aan de middag voor het diner om alvast een beetje in kerstsfeer te komen.

Pasen
Met Pasen worden er verschillende activiteiten door school georganiseerd. Meestal worden er ook paaseieren verstopt en per groep weer opgezocht. Door de paashaas wordt iets lekkers uitgedeeld en dat wordt betaald uit de kas van de Oudervereniging.

Avondwandelvierdaagse (mei)
Wij zorgen ervoor dat er brieven meegaan met de kinderen zodat kinderen zich op kunnen geven die met hun ouders mee willen lopen. Als we de routes binnen hebben gaan we kijken wat een mooie plek is om met een versnapering voor jong en oud te gaan staan. Dit is altijd ergens halverwege de route. De laatste avond worden de medailles uitgereikt aan iedereen die er één besteld en betaald heeft.

Koningsspelen
Deze dag staat in het teken van sportief bezig zijn. De werkgroep draagt er zorg voor deze dag op een sportieve manier te laten verlopen en om de kinderen kennis te laten maken met diverse sporten. De sportdagen van de bovenbouw zijn op een sportpark. Wij zorgen ervoor dat de kinderen daar iets lekkers krijgen. Wanneer de Koningsspelen plaats vinden kunt u vinden in de jaarkalender op de website en in de Social Schools agenda.

Afscheid groep 8
Dit is altijd wel een speciale activiteit want dit is het laatste wat je doet voor deze groep. Na de musical (in juli) voor de ouders op vrijdagavond wordt er een disco georganiseerd met buffet waar de ouders zelf voor zorgen d.m.v. intekenlijsten. Tijdens de disco wordt de drank verzorgd door de werkgroep. Voor de drankjes krijgen de kinderen een aantal bonnen en de ouders moeten betalen. De kinderen krijgen namens de OV ook altijd nog een leuk aandenken.

Goede doelen
Het is belangrijk voor de school dat er soms op een leuke manier wat extra geld wordt binnen gehaald om extra dingen aan te kunnen schaffen voor de kinderen. Het ene jaar zijn dat rubberen tegels voor onder een klimrek en een ander jaar zijn dat weer nieuwe school T-shirts, het is maar net waar er behoefte aan is. De OV heeft ook eens bijgedragen aan diesel en vervoer naar Tiel waar de Stichting Vrienden van Suriname zit.

Werkgroepen
Voor al deze activiteiten hebben we werkgroepen. In elke werkgroep zitten een aantal leden van de OV en een aantal teamleden. Tijdens vergaderingen en via de mail wordt de hele OV op de hoogte gehouden door de werkgroep. Ideeën en suggesties zijn dan altijd welkom. We doen ons best doen om het voor iedereen zo leuk mogelijk te organiseren.

Vergadering
Ongeveer zes keer per jaar komt de hele OV bij elkaar om te vergaderen. Bij de eerste of tweede vergadering of daartussen is een algemene ledenvergadering. Hier wordt dan het afgelopen jaar doorgenomen en de balans voor het komende jaar besproken. Voor de algemene ledenvergadering in september wordt u uitgenodigd. Heeft u interesse om lid te worden dan kunt u altijd een vergadering bijwonen om te kijken of het wat voor u is.

U ziet dat er dus veel geregeld wordt door de leden van de oudervereniging, wij kunnen dit niet zonder hulp en ouderbijdrage van alle ouders.

Ook kunnen wij elk jaar nieuwe OV leden gebruiken die ons komen helpen met het organiseren. Voelt u daar iets voor kom dan gerust een vergadering bijwonen. Neem daarvoor of voor andere vragen contact op via ov@ikcmmixx.nl

Voorzitter:
Marleen Sirvania
Secretaris:
Frederique Andreae
Penningmeester:
Lindsay Harland

Leden van de oudervereniging:

Marinka van Emmerik
Romy Monterie
Angelique van Lent
Daniëlle van de Ende
Patrick Scholte
Inge Spruijt
Patricia van der Poel
Patricia Starrenburg
Sarah Schiffer
Simone Rijnsburger
Marissa van Duuren
Dominique Hamers


Ouderbijdrage

De ouderbijdrage staat dit schooljaar (2023/2024) op €30,00. Dit bedrag wordt in het desbetreffende schooljaar geïnd.